Outplacement og karriererådgivning.

Hvad er outplacement? 

I sin enkleste forstand er outplacement et tilbud om professionel rådgivning til en opsagt medarbejder eller leder. Det handler om at sikre, at den opsagte kommer rigtigt videre i sin karriere.  Nedskæringer og afskedigelser kan være en følelsesladet rutsjebane for alle involverede – både de personligt berørte, såvel som kollegaer og ledelse. Det kan påvirke virksomheden på flere måder – hvilket er meget afhængigt af hvordan situationen håndteres.

Hudson Nordic er en virksomhed med mange års erfaring inden for rekruttering, talentudvikling og karriererådgivning samt coaching. Vi er således vant til at håndtere store dele af medarbejderes livscyklus, fra afdækning af kompetencer samt tiltrækning af- og videreudvikling af talenter.

 

Outplacement hos Hudson Nordic

Ikke som hos alle andre.

Vores tilgang til outplacement eller karriererådgivning, som vi foretrækker at kalde det, er først og fremmest, at vi alle er individer med forskellige behov og motivationsdrivere. Det er derfor vigtigt, at man, som medarbejder, tilbydes skræddersyede forløb. Derudover kan der ikke altid sættes en udløbsdato på, hvornår et forløb er slut. Vi tror på, at tillid hos opsagte medarbejdere skabes gennem en oplevelse af oprigtig interesse fra vores side.

Vi kommer blandt andet til at fokusere på nedenstående:

 • Hvor drømmer du om at komme hen nu? 
 • Hvilke erfaringer og kompetencer har du med i baggagen og hvordan skal de sættes i spil? 
 • Hvordan støtter vi dig i at nå dine drømme og mål? 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eksempel på outplacement forløb:

 • Executive coaching med fokus på refleksioner omkring kompetencer, erfaring, motivationsfaktorer og drømme.
 • Personligheds- og motivationstests med grundig feedback.
 • Executive coaching med fokus på de kompetencegaps og udviklingsområder, som der måske kan skabe forhindringer i at nå mål.
 • Konkret planlægning af jobstrategi, support til udarbejdelse af præsentation samt interviewtræning.
 • Støtte og rådgivning til jobsøgning og assistance i at kontakte konkrete virksomheder.

Et skræddersyet forløb.

Vores outplacement og rådgivningsforløb indeholder altid forskellige elementer og inkluderer et forskelligt antal sessioner, netop fordi vi skræddersyer det til dig, din situation og dine behov. Vi anerkender, at der ofte er forskel på en specialist og en leder, både i forhold til behov og fokus. Vi opererer derfor også med forskellige løsninger.

Vi starter altid ud med et indledende kemimøde, hvor vi kommer ned i dybden med dine forventninger og forhåbninger til forløbet, hvorefter dit konkrete forløb tilrettelægges med henblik på at lave fælles ”commitments”, så vi sikrer, at du kommer godt videre i din karriere.

Alle er ikke lige gode til alt.

Vi arbejder ud fra den anerkendelse, at vi som enkeltindivider ikke kan være lige gode til alt; det kan vi heller ikke selv, og derfor vil der, afhængigt af det enkelte karriereforløb, være flere involverede fra vores side.

Vores konsulenter er specialister i: 

 • At afdække personlige kompetencer og ønsker for fremtiden. 
 • Sparring vedrørende CV, ansøgninger og interviewforberedelse.
 • Identificere relevante jobs og supportere dig i processen. 
 • Interviewtræning og coaching, så du står stærkt, når du skal ud og møde din nye potentielle arbejdsgiver.

Skal vi skræddersy jeres outplacementforløb? Skriv til os.

Vær gerne detaljeret omkring hvad du ønsker at blive kontaktet omkring. Dette gør nemlig at vi kan hjælpe dig så godt som muligt.